Minder vaste lasten: bespaar op internet, tv en telefonie

Minder vaste lasten: bespaar op internet, tv en telefonie.

Hoe zit het met jouw maandelijkse kosten voor internet, televisie en telefonie? Deze kosten kunnen namelijk behoorlijk oplopen wanneer je hier niet aandachtig naar kijkt. Onnodig veel geld dus! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de vaste lasten voor deze zaken naar beneden bij te stellen. Zo houd je meer geld over voor andere dingen.

Totaalpakket

De meeste providers bieden ook een totaalpakket aan voor internet, televisie en telefonie. Dit is meestal een stuk voordeliger dan wanneer je aangesloten bent bij verschillende providers. Vaak krijg je dan namelijk een korting ten opzichte van wanneer je ieder abonnement los zou afsluiten. Het zijn misschien op maandbasis geen gigantische bedragen die je hiermee bespaart, maar op jaarbasis kan dit toch tot een interessante besparing leiden. Dit geldt zelfs wanneer je bijvoorbeeld enkel een abonnement voor internet en televisie afsluit bij dezelfde aanbieder.

Verschillen

Is het verstandig om bij de eerste provider die je tegenkomt je abonnement af te sluiten? Je raadt het al: nee. Toch gebeurt dit vaak. Het is natuurlijk ook gemakkelijk om te kiezen voor dat wat bekend is. De verschillen tussen providers kunnen echter enorm zijn, zowel qua aanbod als qua prijs. Door middel van een goede vergelijking tussen de aanbieders kun je bepalen waar je het beste je abonnement kunt afsluiten.

Snelheid

Bovendien valt er veel geld te besparen op met name je internetverbinding wanneer je kijkt naar de internetsnelheid. Veel mensen irriteren zich mateloos wanneer het internet niet altijd snel werkt. Daarom kiezen ze voor hun internetabonnement vaak de bundel met de hoogste snelheid. In de praktijk blijkt dit echter vaak niet nodig te zijn; je geeft vooral veel geld uit wat je beter op een andere, leukere manier had kunnen besteden.

Een internetsnelheid van 20 Mbit/s is doorgaans al goed wanneer je het internet relatief weinig gebruikt. 40 tot 50 Mbit/s is voldoende wanneer je bijvoorbeeld in je woning in Heesch met enkele apparaten wilt streamen of gamen. Het snelste abonnement is vaak alleen nodig wanneer je het afsluit voor bijvoorbeeld een studentenhuis of kantoorpand, omdat er dan met veel verschillende apparaten gebruik wordt gemaakt van het internet.