Uitbouw of zonnepanelen? Dit is wat u moet weten

Door coronatijd hebben veel mensen de handen uit de mouwen gestoken of dit laten doen. Kijk maar eens om u heen, overal is bedrijvigheid. Iedereen kent wel iemand met een verbouwde keuken, een aangepast dak, een mooie uitbouw, een fraai tuinhuis of nieuwe zonnepanelen. Maar u bent nog niet klaar. U moet nog één ding doen! Wat?

Natuurlijk waren de verbouwingen niet alleen bedoeld om de coronatijd te vullen. In veel gevallen ging het om klussen die al langere tijd op uw to-dolijstje stonden. Door alle verbeteringen staat uw huis er nu niet alleen fraai bij, ook het wooncomfort is flink toegenomen.

Verbeteringen doorgeven

Wat veel mensen niet weten is dat ze de meeste aanpassingen en verbeteringen aan hun huis moeten doorgeven aan hun verzekeringsmaatschappij. Dat is onder meer belangrijk voor de opstalverzekering. Deze verzekering vergoedt immers samen met de inboedelverzekering schade bij brand, storm of inbraken. Sommige verzekeraars nemen de aanpassingen automatisch mee, bij andere maatschappijen moet u het doorgeven.

Dekking?

De uitbreidingen of verbeteringen aan uw huis zijn van invloed op de dekking en op uw premie.

Het is bekend dat veel verzekerden na het afsluiten bijna niet meer om kijken naar hun verzekering en de gedane aanpassingen. Valt bijvoorbeeld na een brand een tijdelijk onderkomen onder uw dekking? Zijn schades door overstroming eigenlijk altijd gedekt?

Verplicht

Een opstalverzekering is sowieso verplicht als u een huis koopt. Het verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Het verzekerde bedrag moet hetzelfde zijn als de waarde van uw huis bij herbouw. Check dit in uw polis, want anders bent u onderverzekerd.

De mate van dekking bepaalt uw premie. Schade bij of door brand, bliksem, water, storm en inbraak is gedekt. Ook een ongelukje door uzelf veroorzaakt kan gedekt zijn. Het moet natuurlijk wel om een onverwachte schade gaan. Schade door achterstallig onderhoud wordt niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Meer weten?

Past uw opstalverzekering nog bij uw huidige situatie? Of wilt u meer weten over een combinatie van de opstal- en inboedelverzekering? Neem dan gerust contact met ons op.