Wist jij dat een regenton je geld kan besparen?

Is jouw tuin al voorzien van een regenton? Nee? Dan is dit artikel een must-read voor jou! Een regenton kan je namelijk flink wat geld besparen. Een goede reden om het aanschaffen hiervan te overwegen, lijkt ons. Wij leggen je uit hoe het zit.

Een regenton vangt zoals je waarschijnlijk wel weet een deel van de regen op die uit de lucht komt vallen. In tegenstelling tot het water dat uit de kraan komt, wordt dit water vanzelfsprekend niet gezuiverd. Dat betekent echter niet dat het vies en onbruikbaar is. Sterker nog: in Nederland komt er jaarlijks zo’n 30 centimeter regen uit de lucht vallen, die perfect te gebruiken is voor verschillende doeleinden.

Een gemiddeld persoon gebruikt immers zo’n 120 liter drinkwater per dag. Zonde, want een slim gebruik van je regenwater kun je het aantal liters drastisch verlagen en er eigenhandig voor zorgen dat er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Bovendien zijn er gemeentes waar subsidie wordt toegekend voor het plaatsen van een regenton.

Planten water geven

Waar drinkwater uit de kraan kalk bevat, is dat bij regenwater niet zo. Het water dat je opvangt in de regenton is daarom perfect om de planten in de tuin water te geven. Planten nemen namelijk niet graag kalk in zich op. Minstens zo belangrijk is het financiële aspect. Maak je voor het sproeien van je tuin gebruik van het opgevangen regenwater, dan bespaar je simpelweg op de kosten die je anders zou maken met het gebruik van drinkwater. Zo werkt de regenton ook voor jouw portemonnee.

Ramen wassen

Hetzelfde geldt voor het wassen de ramen van je woning. Doordat het regenwater geen kalk bevat, zullen er geen strepen achterblijven op de ramen. Je ramen zullen dus schoner ogen dan wanneer je hier gewoon drinkwater voor gebruikt.